Isnin, 28 November 2016

The POWER of DREAM..


The POWER of DREAM..

Siapa sangka, seorang bayi yang dilahirkan dan telah disahkan mempunyai penyakit 'tuberculosis' @ Batuk Kering, dan dijangka hanya mampu hidup sehingga beliau berumur 8 tahun, mampu berubah menjadi seseorang yang banyak membantu insan lain lebih sihat hanya dengan 'NATURE'.




Sebenarnya, mama agak kagum dengan parents beliau. Sanggup berpindah ke kawasan pedalaman, semata-mata nak bagi anak yang sakit tu hidup dalam environment yang sihat. Ubah segala corak pemakanan keluarga..

Sehingga anak yang sakit tu, boleh sembuh. Membesar emnjadi orang berjaya. Kerana 'CINTA' dan 'PERCAYA' pada nature, alam semulajadi, beliau menjadi seorang chiropraktik dan juga nutritionist.

Dan, dengan POWER of DREAM beliau nak insan lain hidup sihat tanpa ubat, beliau berjaya mengasaskan the FIRST mineralized vitamin di dunia.

Ketika kerjaya sebagai doktor muda baru memuncak, dengan kejayaan 'drugless clinic', beliau diuji lagi. Kali ni, lebih serius. Beliau disahkan menghidap kanser kesan dari terdedah pada radiasi x-ray yang banyak beliau terima sepanjang beliau sedang belajar mengenai x-ray. Yela, masa tu orang pun tak mengkaji lagi kesan x-ray pada kesihatan.

Tapi, masih utuh dengan kepercayaan yang nature dapat mampu memulihkan penyakit, beliau kembali sihat. Bermula dari situlah, beliau membekalkan suplement buat semua pesakitnya untuk proses pemulihan.

Dan lepas tu, bermula cerita penubuhan SHAKLEE.. dari shaklee foundation, kemudian
Beliau tubuhkan Shaklee Corporatioe pada 1956 dengan tujuan memberikan kesedaran kepada masyarakat mengenai kepentingan nutrisi dan supplement.

Siapa sangka, dari someone yang dikatakan hanya mampu hidup sehingga berumur 8 tahun, akhirnya menjadi seorang insan yang banyak beri kesedaran pada kita kepentingan nutrisi dan suplemen. Dari DREAM yang ada, menjadi REALITI. Makin ramai yang sedar kepentingan nutrisi dan nature in our life.

Itulah Dr. Forrest C. Shaklee. Founder supplement SHAKLEE, di mana produk ciptaannya yang masih kekal dari dulu sehingga sekarang.

Semoga kita pun sama-sama mampu hidup dengan sihat dan mampu beribadah dengan lebih sempurna berkat kesihatan yang telah Allah kurniakan buat kita.

So, korang pun dah ada DREAM yang boleh menjadi REALITI?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular