Khamis, 16 Februari 2017

Cara Merawat Demam Anak

Balm buat Anak Syurga...

Buat kali pertamanya dalam tahun 2017, imam muda tumbang. Seingat mama, last imam muda demam panas siap pakej batuk selsema adalah pada tahun 2015. Tahun lepas pun, imam muda cuma demam sehari je. Tapi kali ni demam memang siap lembik, tak lalu makan lagi. Terus mama rasa sunyi. Sebab takde sparing partner. Hihihi..


Actually masa ni, nutriferon dan omega guard dah habis stock. Yang ada cuma Mealshake je. So, sementara mama nak restock semua keperluan untuk atasi masalah demam, batuk dan selsema ni, mama just try alternatif lain. Kira ni untuk external use untuk atasi demam panas imam muda.

Tadaaa....
Set Najlaa Skincare by Gee Alma Nusantara

Set Najlaa ni homemade skincare solution juga. Deperbuat daripada natural herbs dan sebaagainya. Kira semua guna bahan-bahan semulajadi. 

Alhamdulillah, sekarang untuk penjagaan luaran imam muda, mama sangat selesa menggunakan set Najlaa ni. Tapi setakat ni, mama dah guna herbal oil dan jugak balm. 

Ni cara mama gunakan set Najlaa untuk atasi demam panas imam muda.


Mandian HERBAL OIL NAJLAA
=========================
Mama campurkan beberapa titis herbal oil dalam air mandian imam muda. Dan mandi macam biasa.

Selain tu, untuk air tuaman imam muda pun mama campurkan titisan herbal oil.


Sapuan BALM NAJLAA
==================
Yang ni, actually untuk mama gantikan vicks. Selalu kan kita sapu vicks. Tapi perasan tak, bau vicks kan kuat sangat. Tapi, bau Najlaa Balm ni lebih wangi dan sedap.

Ni la mama nak share beberapa cara mama ikhtiarkan selama imam muda. Selain daripada suplemen, yang penjagaan luaran pun mama titik beratkan. 

Dalam jaga, luar pun jaga jugak. Betul tak?



Nak tahu lebih lanjut, WhatsApp mama:

Syazwani Tajidin
019-2508903

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular