Rabu, 15 Mac 2017

Suplemen Untuk Orang Sukan

Siang malam hidup aktif. Bergerak ke sana ke sini tanpa henti. Hidup mengalahkan hamba abdi. Penat tidak terperi. Hanya tuan empunya diri yang mengerti. Opss. Terlebih sudah. Hihihi.

Adakah anda adalah mereka yang tergolong dalam golongan orang aktif dan selalu bersukan?


Jika jawapan anda adalah YA, anda WAJIB baca sampai habis. Saya ada sesuatu untuk kongsikan untuk anda agar dapat atasi keletihan apabila terlalu aktif atau ketika bersukan.

Pastikan anda mengambil segelas Performance Drink sebelum melakukan aktiviti fizikal atau bersukan!


Kenapa Perlukan Performance Drink?


Performance Drink dari Shaklee adalah minuman PERTAMA yang diambil oleh para atlet di Amerika Syarikat dan telah membantu mereka dalam mencipta rekod dunia di dalam bidang sukan dan aktiviti pengembaraan.

Yang penting, Performance Drink telah melalui ujian klinikal dan telah membuktikan rumusan eksklusif OptiCarb yang telah dipatenkan untuk meningkatkan tenaga otot sehingga 6 kali ganda.

Apa Beza Perfrmance Drink dengan 100 Plus atau Minuman Isotonik Yang Lain?

Performance Drink mempunyai lebh 67% otot glikogen iaitu sumber tenaga yang menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan SEGERA.

Kelebihan Performance Drink



- Meningkatkan daya ketahanan badan

Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang semasa bersukan dan latihan fizikal dengan kadar segera.


- Membekalkan tenaga dan daya tahanan fizikal

Mampu mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisma air dalam tubuh.

- Mencegah pennyahidratan 


Mengurangkan rasa haus, mencegah penyahidratan dan melembapkan kulit dan membantu kelihatan lebih muda.


- Mengekalkan paras gula

Telah terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting untuk tenaga otot dan mempercepatkan kesembuhan akibat kecederaan otot.



Boleh PERCAYA ke dengan Performance Drink ni?

Kalau tak nak percaya, jom kita tengok apa kata mereka yang dah pernah minum Performance Drink ni. Tengok adakah mereka masih mampu untuk kekal aktif dan segar walaupun melalui aktiviti yang penuh dengan kehilangan tenaga dan masih mampu kekal aktif bersukan?





Kita harus faham, keadaan badan kita. Apabila kita telah menggunakan tenaga yang banyak, kita akan kehilangan banyak bendalir dan elektrolit dalam badan. Sebab tu kita akan terasa cepat penat dan letih. Tidak semestinya untuk orang sukan atau atlit. Buat supermom dan superdad yang selalu terkejar-kejar dengan aktiviti harian dan bekerja serta nak uruskan anak-anaka ke sekolah, taska dan tuisyen lagi. Bukan di hujung waktu, kita akan terasa letih dan kadang-kala rasa kehilangan seluruh tenaga kita? Itulah tanda bermulanya badan kita kehilangan bendalir dalam badan.

Dari sini kita dah boleh ubah cara kehidupan kita dengan mula mengamalkan Performance Drink. Kalau nak amalkan minuman isotonik yang sedia ada di pasaran, dah banyak kandungan gula pulak. Nanti tak pasal-pasal dapat penyakit kencing manis pulak.

Sekiranya berminat untuk mendapatkan set vitamin untuk anak sihat dari Shaklee yang semulajadi dan berkualiti tinggi, boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau membuat tempahan seperti di bawah.

=======================================================================
Pengedar Sah Shaklee Kuantan, Pahang: 

Syazwani Tajidin(Shaklee ID: 926187)

019-2508903
(WhatsApp/SMS)

COD: Bandar Kuantan, Bandar Indera Mahkota
Pos: Penghantaran ke seluruh Malaysia

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular