Jumaat, 7 April 2017

7 Sebab Perlu Ambil Suplemen

Kesihatan adalah anugerah yang tidak ternilai. Dalam memastikan kesihatan yang baik, pengambilan suplemen haruslah dijadikan sebagai rutin harian. 

Tetapi masih ramai yang beranggapan bahawa selagi tiada sebarang penyakit,suplemen adalah bukan satu keperluan untuk badan. Di sinilah pentingkan untuk kita memahami beza antara suplemen dan ubat.

7 Sebab Perlu Ambil Suplemen


Suplemen adalah makanan tambahan yang mempunyai zat-zat makanan mikro yang diambil untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Boleh rujuk di SINI.

Ubat adalah dadah atau bahan yang diambil untuk mengurangkan simptom atau penyakit. Boleh rujuk di SINI.

 KENAPA PERLU AMBIL SUPLEMEN?


 1) Terdedah kepada pencemaran alam sekitar dan radikal bebas.
2) Dos nutrien yang diperlukan badan tidak mencukupi.3) Buah-buahan dan sayur-sayuran yang tercemar akibat racun serangga atau bahan kimia.4) Gaya hidup tidak sihat seperti merokok dan kurang bersenam.5) Rutin pemakanan harian yang tidak seimbang.
6) Gangguan penyerapan nutrien akibat pengambilan kafein, gula dan garam secara berlebihan
7) Kehilangan nutrien dalam makanan dari cara penyediaan makanan.
Kini tiada lagi alasan untuk anda semua nafikan pengambilan suplemen kan? Tetapi apa yang paling penting dalam memilih suplemen adalah memastikan suplemen yang diambil adalah selamat untuk diambil bagi jangka masa panjang, telah dikaji dan diperbuat dari bahan semulajadi. Jangan kita berlengah lagi kerana kesihatan adalah sesuatu yang sangat berharga. Laburkan sedikit wang bagi membeli suplemen yang sesuai dengan keperluan badan kita. Jangan terlalu kedekut sedangkan kita membazir wang untuk perkara lain yang belum tentu ada manfaatnya.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan suplemen yang awesome dari Shaklee yang semulajadi dan berkualiti tinggi ini, boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau membuat tempahan seperti di bawah.


================================================================

Pengedar Sah Shaklee Kuantan, Pahang: 

Syazwani Tajidin(Shaklee ID: 926187)

019-2508903
(WhatsApp/SMS)

COD: Bandar Kuantan, Bandar Indera Mahkota
Pos: Penghantaran ke seluruh Malaysia

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular